Dynia

Dynia

DYNIA Z BARANINĄ

1 dynia,  5 dag masła śmietankowego, 40 dag baraniny, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 cebula czerwona, 5 pomidorów, cukier, sól, zielenina ( 2 łyżki pietruszki i 2 łyżki kolendry), szczypta szafranu

Odkroić daszek  dyni, wyjąć nasiona i posmarować dynię w środku masłem. Rozgrzać masło śmietankowe i  lekko podsmażyć  na nim pokrojoną na drobne kawałki baraninę. Dodać kminek oraz cebulę i dusić pod przykryciem przez 10 -15 minut. Następnie dodać pomidory bez skórki, doprawić cukrem i solą. Dusić baraninę przez następne pół godziny na małym ogniu. Dodać szczyptę szafranu, drobno posiekane liście pietruszki i kolendry i dusić jeszcze przez 15 minut. Przełożyć mięso do dyni, przykryć daszkiem, wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeść łyżką wraz z miąższem dyni.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s


%d blogerów lubi to: