Bakłażany

Bakłażany

SAŁATKA

2 bakłażny, pomidor, 2 ząbki cząsnku,

pół łyżki octu winnego, 2 łyżki oliwy, sól,

łyżeczka oregano, 3 łyżki natki pietruszki

Bakłażany umyć i piec godzinę w gorącym piekarniku. Miękkie obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki. Rozetrzeć dokładnie czosnek z solą, wlać oliwę i ocet i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć bakłażany do salaterki, posypać natką pietruszki i oregano, polać sosem. Podawać jako przystawkę udekorowaną ćwiartkami pomidorów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s


%d blogerów lubi to: