Rolada po włosku

 ROLADA PO WŁOSKU

 

Rolada po włosku

1,5 kg kapusty włoskiej, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki margaryny, włoszczyzna

Farsz: 0,5 kg dziczyzny, 20 dag słoniny, sucha bułka, pieprz, skórka cytryny,cebula, 2 jajka, sól, gałka muszkatołowa

Liście kapusty namoczyć w osolonej wodzie i osuszyć. Składniki na farsz drobno zemleć, dodać jaja i przyprawy do smaku, po czym nałożyć na rozłożone liście, zwinąć i mocno związać. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać umytą włoszczyznę, dolać wody i gotować 40 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Pokrojoną w plastry roladę podawać z sosem pomidorowym i smażonymi ziemniakami.

Reklamy

Tagi: , , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s


%d blogerów lubi to: